FOKUS@ME

WIE IK BEN

Als welzijnscoach en counselor is het mijn doel om continu te werken aan het verbeteren van ons innerlijk welzijn.
Ik kies altijd voor een eenvoudige, duidelijke en actuele aanpak.
Ik bied interventies voor iedereen die in zijn of haar dagelijks functioneren wordt belemmerd. Met aandacht, zorg en zonder oordeel ga ik samen met jou kijken naar datgene wat moeilijk gaat.


Als psychosociaal counselor verken ik samen met mensen datgene waarmee zij vastlopen en zoek ik mogelijkheden en structureer ik inzichten. Ik begeleid processen om veranderingen en oplossingen mogelijk te maken. Als coach stimuleer en integreer ik de mogelijkheden en inzichten om een doel te bereiken. Vanuit ervarings-, belevings- en procesgericht werk. We duiken samen in een onbekend en nieuw terrein om datgene te vinden wat nodig is om sterk te staan in het leven.

Ik ben mama en gehuwd met mijn lief. Samen hebben we twee kinderen, een zoon, in de lagere school en een dochter, in het middelbaar. Mijn gezin geeft mij veel energie en bijzondere momenten in mijn leven, met de nodige ups en downs. Ik omring mij door familie, vrienden en collega's. Ik leef graag en gebruik deze passie ook in mijn begeleidingen. Ik hou enorm van uitdagingen en 'foward drive living'. Mijn persoonlijke levenservaringen als partner, mama, vriendin, dochter, zus, werknemer en ondernemer neem ik mee in mijn praktijk.

Congruent zijn, relevant zijn, feedback geven, reflecteren, reguleren en verdiepen zijn mijn kernwoorden.  Ik bied een empatische, zonder oordeel en authentieke aanpak.  Met specialisatie in de methodieken van voice dialogue, body dialogue, somatic experience en focussing.  Ik werk met de taal van de innerlijke bus (gewaarzijn) en visualisaties (kracht van beelden en emoties).  Ik start met datgene wat hier en nu aanwezig is.  Daar hebben we het eerst met te doen.  Daarna maak ik langzaam de verbinding doorheen lichaam, gevoel, emoties, gedachten en ons rationeel denken.  

"Hard werken en er niet veel mee in zitten als iets niet helemaal lukt, houdt je vrijheid en werkplezier in stand. Ik heb als controlefreak echt moeten leren dat het niet altijd volmaakt hoeft te zijn. Perfectie haalt paradoxaal genoeg de kwaliteit vaak weg."

Als welzijnscoach tracht ik datgene te vinden waarmee je in verbinding komt met jouw veerkracht. Ik geloof in de kracht van je eigen kennen en kunnen, om concrete doelen te bereiken.
Ik ga in een vertrouwelijk gesprek op zoek naar de kern, leren loslaten en ontdekken datgene waarmee je groeit in je leven.  De rode draad in mijn benadering is met volle aandacht, heel bewust en gepassioneerd aanwezig zijn in het hier en nu.

- We formuleren je verlangen of doel.
- We werken aan degelijke opties en stevige mogelijkheden.
- We integreren de inzichten en veranderingen.
- We zoeken samen naar een volwaardig levenskwaliteit. 

Opleidingen

1999 Vlaams Trainersschool jeugdsportbegeleider Jazz Dans BLOSO KU Leuven

1994 ASO Humane Wetenschappen 

2000 Maatschappelijk Assistent - Karel de Grote Hogeschool Antwerpen

2015 3-jarige opleiding Intuïtieve ontwikkeling Timotheus-Intuïtie Mol

2015 3-jarige opleiding Counselor/ Coach Opleidingscentrum voor experiëntiële, emotion-focused en Existentiële Psychotherapie, counseling en coaching FMS

2018 Focussen niveau 3 bij Chris van de Veire Psycholoog-Psychotherapeut-Focustrainer

2018 Voice Dialogue - Masterclass Autonomie en Verbinding, VD Centrum Tienen Marijke Leys

2018 Voice Dialogue - Basisopleiding deel 1, VD Centrum Tienen Marijke Leys

2018 Onze existentiele demonen in de ogen kijken - Focussen van uit de veilige plek claude messiaens FMS

2019 Hypnotherapeut - Hypnovision België

2019 Voice Dialogue - Basisopleiding deel 2,  VD Centrum Tienen Marijke Leys

2019 Voice dialogue - Masterclass De Stem van het Lichaam,  VD Centrum Tienen Brigitte Dhondt

2020 Voice Dialogue - Masterclass deel 3 Trauma, VD Centrum Tienen Marijke Leys

2020 De stille taal in de counselorrelatie, FMS Karel Binon

2020 Voice Dialogue Masterclasss - creatieve werkvormen, bij Frya van den Bosche

Ik ben aangesloten bij VVCEPC - Vlaamse Vereniging voor Cliëntgerichte-Experiëntiële Psychotherapie en Counseling